Verloskundige Praktijk Artemis      Bezoekadres Jan Gielenplein 8      Postcode 4731 HL Oudenbosch      Tel 0165-312300      info@artemisoudenbosch.nl

 

Zwangerschapscontroles

De intake

De intake/ eerste controle plannen we rond de achtste week van je zwangerschap, tijdens (of rond) deze afspraak zal ook de eerste echo gemaakt worden (zie echo’s). Nadat de afspraak is gemaakt kan je direct via deze site het intakeformulier invullen (zwangerschap-->intakeformulier) en naar ons versturen. Zo kunnen we vooraf je dossier al aanmaken.

De eerste controle zal bestaan uit een informatief gesprek en zal ongeveer 40 minuten duren. Naast het stellen van vragen over je medisch-en verloskundige voorgeschiedenis, zullen we ook informatie geven en is er natuurlijk tijd voor vragen van jullie kant. Indien gewenst bespreken we de onderzoeken die mogelijk zijn in de zwangerschap, kijk hiervoor eventueel eens op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl Als er vóór de 8 weken redenen zijn om je eerder te zien, dan kan de eerste afspraak natuurlijk worden vervroegd.

De vervolg controles

De vervolgcontroles zullen in het begin om de vier a vijf weken plaatsvinden, hoe verder je in de zwangerschap komt des te sneller zullen de controles elkaar opvolgen. In de laatste periode van de zwangerschap kom je iedere week. De frequentie van de controles zal ook afhangen van het verloop van je zwangerschap.

De controles bestaan onder andere uit een aantal handelingen die iedere keer weer terug komen:

  • Bij iedere controle word je bloeddruk gemeten.
  • We onderzoeken je buik op de groei van de baarmoeder en baby en later in de zwangerschap zullen we ook de ligging van het kindje bepalen.                                          
  • Naast de lichamelijke onderzoeken is er natuurlijk iedere controle tijd om vragen te stellen of dingen te bespreken.